Långsamt och snällt producerat
English

Same Easy

En bekväm tron för hem med karaktär

Maze presenterar stolt sin första fåtölj – Same Easy. Fåtöljen är en fortsättning på Same-serien (stolar och matbord lanserades 2022) och formgivare Louise Hederström har här skapat en fåtölj i tidlös design som fått sitt namn från dess lätta vikt, enkelheten att möblera med den och dess okomplicerade underhåll. Med form inspirerad av en krage bjuder Same Easy in till att bli mjukt omfamnad av sin generösa, puffiga men samtidigt nätta form.

Louise har lagt stor vikt vid hållbarhet och materialval. Same Easy är ritad för att vara lätt att underhålla och klä om den dagen det krävs. Den bekväma och pösiga ryggkudden är sydd i fack med blixtlås undertill så att man kan byta ut innerkuddarna. Ryggen är också både löstagbar och vändbar, vilket gör att den kan slitas från bägge håll. Metallstommen är pulverlackad och tillverkad i Småland av Steelnova i Vaggeryd och klädseln är gjord av läder från svenska Elmo Leather.

 

”Gjord för alla steg i livet” har varit filosofin bakom fåtöljen, som genom sitt lätta underhåll är tänkt att stå sig genom generationer. Processen bakom Same Easy har varit ett nära samarbete mellan Maze, produktionen och designern för att säkerställa fåtöljens kvalitet och hållbarhet. Louise har jobbat utifrån materialen och fokuserat på att få fram en tidlös fåtölj med karaktär och personlighet, som blir en naturlig del av rummet och passar in i många olika miljöer. Både som det perfekta komplementet till soffan hemma eller i en hotellobby.

Same Easy lanseras i två färgkombinationer: svart/svart och svart/cognac. En ljus färgställning planeras att släppas senare. Fåtöljen kommer att kosta ca 21 000 kr och finns tillgänglig för försäljning i februari 2024.

Same Easy

 

Material: Pulverlackad metall, läder från Elmo

Färger: svart/svart, svart/cognac

Tillverkad: Småland, Sverige

Designer: Louise Hederström

H: 810 mm D: 700 mm B: 770 mm 

Pris: 21 000 SEK

 

I butik: februari 2024

Om Louise Hederström

Louise design präglas och inspireras av de omgivningar hon befinner sig i, så som i naturen eller på ett av de många besöken hos tillverkare. Det praktiska är lika viktigt som det vackra, där tex Bill-serien, Same-serien, samt produkterna Frank och Minnie Mae är tydliga exempel på det. Hon är designutbildad vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och har även studerat vid Lunds Universitet. Hon arbetar uteslutande med företag som är högt profilerade både vad gäller design och hållbarhet – helhetssyn är viktig i varje steg i processen. Hon söker innovativ design som kombinerar form med funktion. ”Det är viktigt att designa och skapa produkter som är praktiska men samtidigt attraktiva och står sig genom tiderna” säger Louise. Maze och Louise har haft ett tätt samarbete sedan 20 år tillbaka och Louise är en viktig del i Maze framgångar.

 

 

 

 

 

Tillagd i varukorgen