Långsamt och snällt producerat
English

 

 

 

Louise Hederström

Louise är en designer med ett fantastiskt designtänk vars design präglas och inspireras av de omgivningar hon befinner sig i. Hon fokuserar alltid på praktiska men samtidigt vackra lösningar där t.ex Bill-serien, produkterna Frank och Minnie Mae är tydliga expempel. Hon är utbildad vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och har även studerat vid Lunds Universitet. Louise inspireras mycket av naturen men även av sina besök till fabriker där hon kommer i kontakt med olika tillverkningsmaterial och tekniker. Hon arbetar uteslutande med företag som är högt profilerade både vad gäller design och hållbarhet – helhetssyn är viktig i varje steg i processen. Hon söker innovativ design som kombinerar form med funktion. ”Det är viktigt att designa och skapa produkter som är praktiska men samtidigt attraktiva och står sig genom tiderna” säger Louise. Maze och Louise har haft ett tätt samarbete sedan 20 år tillbaka och Louise är en viktig del i Maze framgångar.

 

 

 

 

Gustav Rosén

Gustav Rosén ser på design genom en ingenjörs ögon. Själva processen att designa en produkt eller utveckla ett IT-system är inte så annorlunda. Det handlar om att nå målgruppen med en attraktiv och användbar lösning som är intressant. Han studerade design- och produktutveckling vid Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm och tog examen 2009. Sedan 2014 driver han en egen designstudio med fokus på formgivning av möbler och lampor. Gustav är designern bakom Maze hyllsystem Pythagoras, Only Hooks och Step.

 

 

 

Tapio Anttila

Tapio Anttila är en frilansande designer, baserad i Lahtis, Finland. Han tog examen som inredningsarkitekt 1994 och har sedan dess arbetat både som inhouse designer och chefsinredningsarkitekt. Många av hans verk har vunnit designpriser, bland dem "Design Plus", "Good Design", "Fennia Prize" och "Adex Award", samt "Designer of the Year 2012" och det internationella "Top Designer Award 2017". ”. Produkter designade av Tapio Anttila finns i designbutiker i Finland och runt om i världen. Tapio Anttilas favoritmaterial är finskt trä och han strävar ofta efter att hitta nya sätt att använda samt arbeta med trä, oavsett om det är massivt trä, böjt träfaner eller till och med björkbark. Anttila menar att trä är kopplat till nordiska traditioner och närhet till naturen, men framför allt också är ett mycket miljövänligt val för ett material – en viktig aspekt då hållbarhet är en av Anttilas ledstjärnor som designer. Han har en tidlös, anspråkslös stil som är djupt rotad i finsk designtradition – men med ett modernt, gränsdragande tillvägagångssätt. Anttila skapat Mixrack produkterna för Maze.

 

 

 

 

Olof Kolte

Designer Olof Kolte är utbildad civilingenjör på KTH i Stockholm och designer på Royal College of Art i London. Hatrack och Mitten Shelf är några av Olof Koltes produkter för Maze. De är idag moderna klassiker som finns i många hem runt om i världen. Idag undervisar Olof på Industridesignskolan på Lunds Universitet i långsiktiga och hållbara designstudier, samt driver sin egen designstudio i Malmö.

 

 

 

 

Malin Lundmark

Malin Lundmark har magisterexamen från Konstfack och har även studerat på Design Academy i Eindhoven, Nederländerna. Sedan 2006 driver hon en egen designstudio med fokus på produktformgivning för både hem och offentlig miljö. Produkterna präglas av ett poetiskt och lekfullt förhållningssätt där vardagen ofta är en stor inspirationskälla. Malin lyckas ständigt att överraska oss genom att rita en till synes enkel design som känns självklar – samtidigt som den är intressant och mycket gediget formgiven. Malin har bland annat designat Edgy och Suitcase.

 

 

 

 

Álvaro Diaz Hernandez

Álvaro Díaz Hernández är en ung prisbelönt inrednings- och möbeldesigner från Madrid, Spanien. Álvaro finner sin kreativitet genom att skapa möbler anpassade till mindre utrymmen. Hans stil genomlyser hans arbete där estetik, proportioner, material och form möts – vilket man kan se i hans skapelser för Maze med hyllorna Uptown och Midtown. Efter att ha presenterat sin första möbelkollektion under Milan Design Week 2016, blev hans verk snart igenkända. Álvaro har synts i flera publikationer och prisats av olika internationella organisationer så som "DMY Design Festival" 2016 tillsammans med IKEA Foundation "i Berlin," East Design Show 2017 "i Shanghai eller "IFFS" i Singapore.

 

 

 

 

Ingrid Wingård & Olle Wingård

Ingrid Wingård är en svensk arkitekt och möbeldesigner som är utbildad på Chalmers Arkitekthögskola i Lund, Sverige. Hennes design präglas ofta av konceptuella aspekter, stor materialkänsla och influenser från gamla modernistiska möbler. Ingrid och hennes man Olle Wingård designar även tillsammans och har gjort City Sunday, Little Saturday och In The Neighbourhood för Maze.

 

 

 

 

 

Lotta De Visscher

Lotta är Creative Director på Maze. Med sin entreprenörsanda och medryckande driv är hon en sann visionär. Lottas blick för formgivning och design har tagit Maze till var vi är idag. För Maze har hon skapat Journal, The Cube, Downtown och Lower East Seat.

 

 

 

 

 

Asshoff & Brogård

Asshoff & Brogård är en designduo från Stockholm som består utav Johanna och Hanna. Deras vision är att formge på ett lekfullt sätt som får människor att le och höja på ögonbrynen. De har designat hyllan Kite för Maze.

 

 

 

 

Kent Johansson

Vår historia började år 2003 med fotografen Kent Johansson. Han letade efter ett nattduksbord för hans minilägenhet i Stockholm. När marknaden gav Kent kalla handen så bestämde han sig för att lösa sängbordsproblemet själv. Beväpnad med plankor och spik hamrade Kent fram inte bara Maze första produkt: F-Shelf, ovetande slog han även fast grundpelarna i Maze DNA: smart, närproducerat & bra materialval.

 
Tillagd i varukorgen