Pythagoras nya delar lanseras exklusivt på Åhléns City

Pythagoras nya delar lanseras exklusivt på Åhléns City

Av Linn Wallin

Pythagoras nya delar lanseras exklusivt på Åhléns City

Under Stockholm Furniture Fair 2018 kunde vi stolt presentera utökningen av vårt populära hyllsystem Pythagoras, formgivet av Gustav Rosén. Nytt för 2018 är djupare hyllplan samt två lådor i olika storlekar.

– Med sin tidlösa och minimalistiska form har Pythagoras snabbt blivit en designfavorit i både svenska och internationella hem. För 2018 har vi utvecklat produkten och fördjupat hyllplanen och tagit fram utdragbara lådor i olika storlekar för förvaring av personliga ting, säger Lotta De Visscher, Creative Director och grundare av Maze Interior.

När den svenska formgivaren Gustav Rosén skapade Pythagoras i början av 2016, kombinerade han tidlös design med funktionalitet. Genom nyheterna skapas ännu större förvaringsmöjligheter och användningsområden för hyllsystemet. Med sin lekfulla design passar Pythagoras i många olika miljöer, intill sängen som ett nattduksbord, som köksförvaring eller i vardagsrummet. Med de nya lådorna tillkommer också praktiska förvaringsmöjligheter. Som tidigare kan varje konsolpar vridas och vändas samt färgkombineras i oändlighet för att skapa individuella hyllsystem.

- De nya modulerna och djupare hyllplanen signalerar att Pythagoras är ett hyllsystem som uppmanar till kreativitet. Man bjuds in till att använda Pythagoras mångsidighet i form av utseende och användningsområde, vilket är en av hyllsystemets främsta styrkor. Förhoppningsvis väcker det lusten att förvandla en väggyta till en fantastisk installation som både kan förvara och exponera, avslutar Gustav Rosén, designer av Pythagoras.

Säljstart börjar nu i April exklusivt på Åhléns City under våren 2018. Övriga produkter säljs bl.a. hos Svenssons i Lammhult, RoyalDesign, Designonline och mazeinterior.com