Pythagoras – en konsol, oändliga kombinationer

Pythagoras – en konsol, oändliga kombinationer

Av Anna Lignell

Pythagoras – en konsol, oändliga kombinationer
Maze Interiors populära hyllsystem Pythagoras, döpt efter den antike matematikern, är en flexibel förvaringsserie som med en och samma konsol kan skapa oändligt antal kombinationer, uttryck och kreativa användningsområden. 
 
Sedan lanseringen 2016 har Pythagoras med sin kreativa och funktionella design kommit att bli en inredningsfavorit i både skandinaviska och internationella hem. Kreativitet och lekfullhet är hjärtat i hyllsystemets geometriska konstruktion, en unik designlösning som kombinerar form och funktion. Den triangelformade konsolen och fyra olika hyllplan gör det möjligt för Pythagoras att användas i det oändliga – på nya sätt, om och om igen.
 
Idén och designen bakom det populära designkonceptet är framtagen av ingenjören och formgivaren Gustav Rosén vars tankar om form och funktion är personifierad i hyllsystemet. 
 
”En speciell egenskap hos Pythagoraskonceptet är att ett oändligt antal kombinationer och utseenden kan skapas med en och samma konsol. Användaren blir kreativt involverad och så att säga kurator över sin egen hyllinstallation. Och möjligheten att skapa en helt individuell, unik och platsanpassad funktionell hyllinstallation är kanske konceptets starkaste egenskap!” säger Gustav Rosén, formgivare Maze Interior.
 
Samtliga produkter i Pythagoras-serien produceras i Småland och konsolerna är tillverkade av 98 % återvunnen metalltråd och är pulverlackade för minsta möjliga miljöpåverkan. Maze Interior har sedan start arbetat med Slow Production, filosofin handlar om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att inte överproducera, och att se till att produktionen sker lokalt och under goda arbetsförhållanden.
 
Pythagoras XS är den minsta hyllan i förvaringsserien, hyllans nätta storlek gör den mycket lättplacerad och är perfekt för att nyttja små utrymmen eller för att lyfta fram det som betyder allra mest. Denna hyllfunktion har samma vågade uttryck som sin föregångare och går utmärkt att kombinera med de andra storlekarna i Pythagoras-serien. Pythagoras XS säljs i set med ett hyllplan och två konsoler, pris 495 kronor.
 
Pythagoras Play som är det senaste tillskottet i förvaringsserien, är en hylla tillverkad i nordisk furu som erbjuder kreativitet på en ny nivå. Hyllan går utmärkt att använda som den är men bjuder också in till att målas efter rummets estetiska karaktär och det uttryck som vill uppnås. Du bestämmer – do it your shelf!
I september lanserades Pythagoras Play internationellt på mässan Maison & Objet i Paris. Nyheten finns i butik från och med mitten av oktober 2019. Pythagoras Play säljs i två-pack, pris 995 kronor.
 
För högupplösta bilder
imagebank: 
maze.presscloud.com/digitalshowroom
samt på: http://trendgruppen.se/imagebank, användarnamn & lösenord/trendpr.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Sandra Ahlinder, Senior PR-konsult på Trendgruppen PR
Telefon: 073 534 02 73, E-post: sandra.ahlinder@trendgruppen.se

Om Maze Interior 
Svenska designföretaget Maze Interior har sedan 2003 gjort minimalistisk och funktionell inredning för en stilfull och smart hemmamiljö. I nära samarbete med svenska hantverkare sker största delen av produktionen lokalt i Sverige vilket möjliggör noggrann kvalitetskontroll för produktion och miljömedvetenhet från idé till slutprodukt. I linje med Maze Interiors filosofi Slow Production; produceras och erbjuds design som varar  länge och som gör så lite påverkan på miljön som möjligt. Filosofin handlar också om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att inte överproducera, och att se till att produktionen sker nära och under goda arbetsförhållanden. Maze produktion sker till 98 % i Sverige. För mer information: mazeinterior.se

Maze Interior säljs bland annat på: Rum21, Royal Design, Svenssons i Lammhult, Åhléns, Nordic Nest, Nordiska Galleriet m.fl., samt internationellt hos andra återförsäljare runt om i världen