Maze Interior lanserar svensktillverkade skåpet Liza och sidobordet Anyplace.

Maze Interior lanserar svensktillverkade skåpet Liza och sidobordet Anyplace.

Av Anna Lignell

Maze Interior lanserar svensktillverkade skåpet Liza och sidobordet Anyplace.

Maze Interior fortsätter kombinera kreativitet och lekfullhet med funktionell design. I linje med filosofin Slow Production kompletterar Maze Interior det befintliga produktutbudet med förvaringsskåpet Liza och det eleganta sidobordet Anyplace. Båda produkterna produceras i Småland och kommer att ingå i serien Pieces.

Maze Interior har sedan starten 2003 arbetat med Slow Production. Filosofin handlar om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att undvika överproduktion samt se till att tillverkningen sker lokalt och under goda arbetsförhållanden. Nu lanseras skåpet Liza och sidobordet Anyplace – båda designade av Louise Hederström och tillverkade i Småland.

Liza

Skåpet Liza är tillverkat i 30% återvunnen perforerad metall med läderdetaljer framtill från svenska Elmo. Möbeln svetsas för hand i Småland vilket gör att varje skåp är unikt. Designer Louise Hederström har vidareutvecklad Liza från hennes äldre, och något högre, systerskåp Francis. Lizas flexibilitet gör att skåpet passar i hemmets alla rum; i hallen, i köket eller i sovrummet. Skåpet innehåller tre hyllplan och en utdragbar låda högst upp gör att det finns gått med förvaringsutrymme för både stora och små prylar.

Anyplace

Anyplace är en vidareutveckling av Maze hyllade pall Anyone. Med dess mjuka och eleganta former är det vackra bordet enkelt att placera och passar bra som ett sidobord eller sängbord. Med sin runda och generösa skiva, de små mässingsdetaljer tar bordet för sig som ett modernt och vackert bord. Anyplace tillverkas i Småland och är framtaget efter Maze värderingar om att skapa hållbara och långsiktiga designmöbler.

Om Louise Hederström

Louise Hederström är utbildad vid Beckmans Designhögskola i Stockholm och har även studerat vid Lunds universitet. Louise inspireras mycket
av naturen men även av att besöka fabriker och bekanta sig med olika tillverkningsmaterial och tekniker.Hon arbetar uteslutande med företag som är högt profilerade både vad gäller design och hållbarhet, en helhetssyn är viktig i varje steg i processen. Hon söker alltid en innovativ design som kombinerar form med funktion. ”Det är viktigt att designa och skapa produkter som är praktiska men samtidigt attraktiva och står sig genom tiderna” säger Louise. Maze och Louise har haft ett tätt samarbete sedan 15år tillbaka och Louise är en viktig del i Maze framgångar.