Maze Interior lanserar hållbara nyheter på Stockholm Furniture Fair

Maze Interior lanserar hållbara nyheter på Stockholm Furniture Fair

Av Anna Lignell

Maze Interior lanserar hållbara nyheter på Stockholm Furniture Fair

I linje med filosofin Slow Production kompletterar Maze Interior det befintliga utbudet med förvaringsmöbeln Francis och Pythagoras Desk. Nyheterna visas i Maze Interiors monter A04:11 under Stockholm Furniture Fair 2020. 

Maze Interior har sedan starten 2003 arbetat med Slow Production. Filosofin handlar om att använda så mycket återvunna material som möjligt, att undvika överproduktion samt se till att tillverkningen sker lokalt och under goda arbetsförhållanden. 

Skåpet Francis, formgivet av Louise Hederström, gör sig lika bra som en förvaringsmöbel i hallen eller sovrummet. Med en enkel estetik, stilren symmetri och fina detaljer erbjuder skåpet praktiska lösningar i det moderna hemmet. Francis har utvecklats ur ett gediget hantverk och lanseras som ett komplement i möbelserien Pieces. 

2016 lanserade Maze Interior det populära hyllsystemet Pythagoras, formgivet av Gustav Rosén. En flexibel förvaringsserie som med en och samma konsol kan skapa oändligt antal kombinationer, uttryck och kreativa användningsområden. Nu utökas serien med Pythagoras Desk, ett nätt hyllplan som i kombination med stilrena konsoler skapar en funktionell designlösning för arbete och kreativitet i hemmet. 

Francis 

Skåpet Francis är det senaste tillskottet i Maze Interiors exklusiva möbelserie Pieces som tillverkas i läder, trä och metall. Möbeln svetsas för hand i Småland och är tillverkad perforerad metall med läderdetaljer framtill som gör skåpet enkelt att öppna. Skåpets nätta utformning gör att det passar perfekt i hallen, sovrummet eller på en annan plats i hemmet som behöver flexibla förvaringsutrymmen. Tre löstagbara hyllplan kan anpassas efter olika behov och användas för att förvara såväl stövlar som gympaskor. Det stilrena skåpet är designat av Louise Hederström och kommer i färgerna svart och vit.   

 

Produktinformation 

Material: metall, läder 

Färger: svart, vit 

Tillverkad: Sverige 

Designer: Louise Hederström 

Dimensioner: B: 740 mm, D: 385 mm, H: 1200 mm 

Pris: 12 995 kr  

Pythagoras Desk 

Pythagoras Desk är ett komplement till Maze Interiors populära hyllsystem med samma namn. Hyllplanets nätta konstruktion monteras enkelt och smidigt med Pythagoras-seriens triangelformade konsoler som tillsammans skapar en kreativ arbetsyta. På undersidan av hyllplanet fästs en metallskena som möjliggör en belastning på ca 25 kg. Pythagoras desk kommer i färgerna svart, vit, natur och valnöt, vilket är samma färger som det övriga hyllsystemet, bakom design och idé står ingenjören och formgivaren Gustav Rosén. 

Produktinformation 

Material: metall 

Färger: svart, vit, natur, valnöt  

Tillverkad: Sverige 

Designer: Gustav Rosén 

Dimensioner: B: 450 mm, D: 19 mm, H: 800 mm 

Pris: 995 - 1195 kr