Maze Interior köper det finska belysningsvarumärket Pilke

Maze Interior köper det finska belysningsvarumärket Pilke

Av Anna Lignell

Maze Interior köper det finska belysningsvarumärket Pilke

Det svenska designvarumärket Maze Interior har sedan 2003 erbjudit marknaden smarta, funktionella och
lekfullt designade inredningsprodukter med en tydlig hållbarhetsprofil; Slow Production. Under det senaste året har Maze Interior haft en stark tillväxt och nu stärker de sin produktportfolio ytterligare genom att förvärva Pilke Light Collection - en produktserie av ett finskt snabbväxande och hållbart varumärke inom belysning.

FÖRVÄRV I NYTT SEGMENT

För att kunna erbjuda ett bredare sortiment och som ett led
i Maze expansionsplaner förvärvar Maze Interior nu Pilke Light Collection. Pilke Light Collection innehåller ett antal produkterserier i belysningssegmentet. Den mest kända serien Signature är en kombination av finsk hantverksteknik och ultramodern datorgeometri, skapad av designern Tuukka Halonen. Lampornas material är genomgående FSC®- certifierad finsk plywood och sammansättningen möjliggör armaturer som är konstruerade helt utan lim eller skruvar. Lamporna är kända då de idag finns på bland annat hotell och flygplatser runt om i världen och även på Karolinska Institutet i Sverige.

Christian Resell, VD på Maze Interior, kommenterar:
”Efter flera år av stadig tillväxt tar Maze Interior ett stort kliv mot att förverkliga sin vision av att vara det hållbara alternativet i alla designsegment. Vi vill alltid finna möjligheter att erbjuda god skandinavisk design som håller en rimlig prisnivå, och här har vi hittat ett riktigt spännande koncept som faller rakt in i vårt hållbarhetstänk. Genom att förvärva Pilke kan vi nu erbjuda hållbart producerade lampor till en större marknad. Att få möjligheten att i ännu större utsträckning introducera ett sådant varumärke för slutkonsumenter är ett privilegium, och jag är övertygad om att serien kommer att få en rejäl skjuts in på såväl den svenska som europeiska marknaden i och med vårt uppköp.”

FRAMTIDEN INNEBÄR FLER UPPKÖP AV RÄTT VARUMÄRKEN
Maze Interior producerar enligt den egna ansvarsfilosofin som de kallar Slow Production. Den går ut på att använda så mycket återvunna material som möjligt, undvika flygfrakt och överproduktion samt att använda hållbara produktionsprocesser med goda arbetsförhållanden. I dag tillverkas 98% av bolagets produkter i Sverige och 2% i Baltikum.

“Intresset för ansvarsfulla möbler och inredning har ökat markant på senare år, vilket skapar stora möjligheter för oss som har
Slow Production som värdegrund. Vi vill fortsätta växa på rätt sätt genom att tillföra fler produktserier och varumärken där vi med gott samvete kan stå bakom både produkt och tillverkning. Visionen är att hitta varumärken som står för något genuint, och som alla människor som gör medvetna val har råd att köpa trots att de är tillverkade i Skandinavien”, avslutar Christian Resell.

För mer information besök Pilke Light Collection: www.pilkelights.com